Dan pred Novu godinu nam donosi proljetno vrijeme - evo kako da se obučete za 'najluđu noć'

2
Radiosarajevo.ba
Dan pred Novu godinu nam donosi proljetno vrijeme - evo kako da se obučete za 'najluđu noć'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gužve u glavnom gradu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -4; Bjelašnica -2; Zenica 1; Tuzla 2; Sarajevo-Bjelave 3; Bijeljina, Prijedor 5; Ivan Sedlo, Sanski Most, Zvornik 6; Srebrenica, Stolac, Trebinje 7; Bugojno, Livno, Široki Brijeg 8; Doboj, Mostar 9; Gradačac 10; Bihać, Neum 13; Banja Luka 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Naučnici upozoravaju: Pojavio se novi fatalan sindrom povezan s COVID-19?

Naučnici upozoravaju: Pojavio se novi fatalan sindrom povezan s COVID-19?

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. U nižim dijelovima grada dio prijepodneva sa maglom. Dnevna temperatura oko 12 °C.

Sladić iznenađen vremenskim prilikama: 'Uistinu nevjerovatno, sve bi ovo bilo podnošljivo da je...'

Sladić iznenađen vremenskim prilikama: 'Uistinu nevjerovatno, sve bi ovo bilo podnošljivo da je...'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pod uticajem povećane naoblake, povremenih padavina i južnog strujanja, kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini, u Bosni ugodnije, uglavnom zbog stabilnijeg vremena u većem dijelu dana.

Objavljena prognoza do utorka:

U subotu 31.12.2022., na zapadu i jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do do 18 °C. 

Tokom noći pretežno vedro sa temperaturama zraka između 2 i 8 °C. 

U nedjelju 01.01.2023., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 12 do 18 °C. 

U ponedjeljak 02.01.2023., sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotliama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 11 do 18 °C. 

U utorak 03.01.2023., umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 10 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije