Dan počeo sa mrazom i maglom, popodne slijedi potpuni preokret

0
Radiosarajevo.ba
Dan počeo sa mrazom i maglom, popodne slijedi potpuni preokret
Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -3; Livno -1; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo 0; Sarajevo, Tuzla 1; Široki Brijeg 2; Bihać, Grude, Jajce, Sanski Most 3; Zenica 4; Gradačac 7; Mostar 9; Neum 11 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 957 hPa, za 13 hPa je viši od normalnog i lagano raste.
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu sunčno. Dnevna temperatura oko 14 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom osjetno hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Danju sunčanije i ugodnije.

maske_patrola_mjere_sarajevo_oktobar2020_ak_rsa02.jpg - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: maske_patrola_mjere_sarajevo_oktobar2020_ak_rsa02.jpg

Objavljena je i prognoza za ostale dane ove sedmice:

U utorak 20.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 16 do 22 °C.

U srijedu 21.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 17 do 23 °C.

U četvrtak 22.10.2020., sunčano. U Bosni u jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 18 do 24 °C.

U petak 23.10.2020., sunčano uz postepen porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. U Bosni u jutarnjim satima po kotlinama magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije