Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe: Stari most osvijetljen bojama EU

Anadolija
Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe: Stari most osvijetljen bojama EU
/ Anadolija
Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, koji se diljem svijeta obilježava 9. maja, u organizaciji mostarskog Centra za mir i multietničku saradnju večeras je u Mostaru obilježen na poseban način.

Uz vatromet, s UNESCO-vog spomenika u bojama Europske unije, svijetu poslana jasna poruka da je grad na Neretvi dio Europe. 

Predsjednik upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju Alija Behram je naglasio da Mostar pripada Europi, a prigodnim programom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, iz Mostara je ta poruka i simbolično poslana svijetu.

"Hjeli smo da u ime svih nas sa Starog mosta poruku mira šalje naša mladost, jer poruke mladosti su najvažnije i najjače", kazao je Behram.

Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen bojama Europske unije otkuda su se u daljine noći razlijevale melodije Ode radosti, koju je na žicama violine vješto izvela učenica muzičke škole iz Mostara, Lejla Šoše, veličajući nesvakidašnji prozor u UNESCO-voj zaštićenoj zoni stare gradske jezgre Mostara.

"Iznimna mi je čast što ovakvu poruku mira šaljemo iz Mostara i što ja sa Starog mosta mogu poslati 'Odu radosti' čitavom svijetu", kazala ne mlada umjetnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije