Damir Mašić: Ovo je jedan od najsramnijih dana u postdejtonskoj BiH

S. Š. J.
Damir Mašić: Ovo je jedan od najsramnijih dana u postdejtonskoj BiH
/ CIN/Damir Mašić
Objavljeni su prvi rezultati referenduma da je čak 99,8 posto građana Republike Srpske danas odgovorilo sa "DA" na referendumsko pitanje, i to nakon brojanja glasova s više od 30 posto glasačkih mjesta.

Damir Mašić, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije, prokomentirao je za Radiosarajevo.ba rezultate referenduma u Republici Srpskoj.

"Prije svega danas smo svjedočili jednom od najsramnijih dana u postdejtonskoj BiH gdje je održavanje današnjeg referenduma suprotno odluci i privremenoj mjeri Ustavnog suda BiH. Održan je uz potpunu šutnju i nezainteresiranost OHR-a i međunarodne zajednice čiji je mandat da djeluju u ovakvim i sličnim situacijama", kaže on.

Mašić poručuje kako smo danas zapravo svjedočili jednostranom "sprdanju institucija RS-a s kompletnim dejtonskim mirovnim sporazumom".

"Ovaj referendum očigledno je jedan od prvih probnih balona čovjeka koji je toliko stjeran u ćošak da je u stanju da proizvede haos u ovoj zemlji kako bi sačuvao sebe i svoju kliku. Kako bi zaštitio ljude, koji danas jednostavno nisu u stanju za početak da odgovore ni na jedno prosto pitanje koje se tiče imovine njihove i njihovih najbližih te u strahu od pravosudnih organa i u bijegu od njih, on se ponaša kao ranjena zvijer i u stanju je zemlju uvesti u potpuni haos".

"Danas sam sa potpredsjednikom SDP-a bio u Mrkonjić-Gradu gdje smo poslali zajedničku poruku da nikakvi nelegalni i neustavni referendumi ne mogu uništiti zavnobihovske temelje i zavnobihovsko bit će BiH, tako da svi oni koji priželjkuju ne znam kakve scenarije, mogu od njih odustati jer građani BiH to neće dozvoliti", zaključio je Mašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije