Damir Marjanović: Vrijeme je za nove ljude i novu politiku

Radiosarajevo.ba
Damir Marjanović: Vrijeme je za nove ljude i novu politiku

Općinski odbor Demokratske fronte BH Novo Sarajevo na Vilsonovom šetalištu, pored mosta Ars Aevi, organizirao je danas promociju ove stranke.

Postavljen je info-pult gdje su građani ove općine mogli saznati više o programu i ciljevima stranke.

Medijima se obratio Damir Marjanović, član Predsjedništva DF-a, koji je rekao da DF krenula da jasno izlaže svoje stavove, svoja pravila igre i sve ono čega će se u budućnosti držati. On se osvrnuo i na najavljene unutarstranačke izbore.

"Mi smo malo drugačiji. Nismo htjeli da se igramo nekog velikog pokreta. Htjeli smo stvari da uredimo prije nego što dođu opšti izbori, tako da smo insistirali da prvo uradimo unutarstranačke izbore", rekao je Marjanović koji je naglasio da je zadovoljan brojem članova koji su se prijavili.

"Imamo ljude različitih struka i različitih ideja, a u takvim okolnostima rezultat ne može da izostane", rekao je Marjanović.


Mario Vukasović (Foto: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba)

Mario Vukasović predsjednik privremenog Općinskog odbora Demokratske fronte BH Novo Sarajevo.

"Ovo je samo početak naših aktivnosti. Mi ćemo u budućnosti biti mnogo aktivniji. Posebno nas raduje da je veoma veliki broj mladih ljudi postao članovima Demokratske fronte, jer mi u stranci vjerujemo da je krajnje vrijeme za nove ljude i novu politiku", rekao je Vukasović.

On je naglasio da mladi dobijaju mnogo prostora u ovoj stranci i da će u budućnosti tako i ostati.

"Slijede nam unutarstranački izbori gdje svaki punopravni član ima pravo da se kandiduje za bilo koju funkciju u stranci. Demokratska fronta se odlučila provesti prvo unutarstranačke izbore, a tek onda se predstaviti na izborima, što je mogu reći jedan presedan na našoj političkoj sceni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije