Dačić potvrdio da je Jašarević iz Novog Pazara

Radiosarajevo.ba
Dačić potvrdio da je Jašarević iz Novog Pazara

Minsitar policije Srbije Ivica Dačić potvrdio da je napadač na ambasadu SAD u Sarajevu je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara. O tome ga je, kako je Dačić rekao, informisao njegov kolega iz BiH Sadik Ahmetović. 

Prema njegovim rečima, policija BiH još utvrđuje da li je on imao pomagače. Jašarević pripada vehabijskom pokretu, rekao je Dačić. 

Prilikom posljednje posete američke ambasadorke Merry Vorlic Novom Pažaru, Jašarević je priveden u policiju, jer je prilikom pretresa kod njega pronadjen nož, dodao je Dačić. 

"Ovaj teroristički napad u Sarajevu još jedna je potvrda kolika opasnost prijeti od radiklanih islamističkih pokreta i da je u toj borbi neophodno savezništvo i partnerstvo svih policija i bezbjednosnih službi širom sveta", rekao je Dačić. 

On je dodao da će MUP i policija Srbije dati maksimalan doprinos toj borbi protiv terorizma, kao najvećeg univerzalnog zla modernog sveta, poručio je Dačić. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije