Daca: Ovu bujicu ništa ne može zaustaviti, istina je isplivala

Radiosarajevo.ba
Daca: Ovu bujicu ništa ne može zaustaviti, istina je isplivala
Foto: Screenshot / Pravda za Davida
Prisutnim građanima Banja Luke večeras se obratila i Danijela Daca Ratešić, članica grupe Pravda za Davida.

"Dobro veče dragi sugrađani. Ćaća i mater nikada neće ostati sami. Pročitat ću tekst koji sam pisala stotinama kilometara daleko zarađujući hljeb koji mi je država otela. Davidov trg, Davidovo srce, Davidova pjesma, Davidova vojska, Davidove ubice, već 280 dana tražimo istinu o ubistvu ovog djeteta. Tražimo to svih ovih dana na miran i demokratski način. Baš onako kako nam je ustav i zakon o ljudskim pravima omogućio.

Doživili smo 25. decembar. Dan kada je ubijena demokratija i gažen sopstveni narod. Pitam vas zbog čega? Baš tu par metara dalje, zlotvori, hijene, jataci su ga presreli i započeli njegovo ubistvo. Zašto su njegovi drugari baš tu došli da zapale svijeću? Sasvim je jasno zašto su to učinili. Postavlja se pitanje kome je to srce smetalo i ko ga je želio skloniti. Peklo je i ubadalo samo one koji su na tom mjestu započeli svoj zločin. Nisu znali da je Davidovo ubistvo izvadilo mač iz kamena i podiglo visoko u nebo. Umjesto mača sada na trgu stoji hiljade podignutih šaka. Koje stoje podignute da ne bi naša djeca završila kao David.

Jasno su nam dali odgovore na to koga štite. Istina je isplivala poput bujice nakon kiše. Sada kada se istina ne može prikriti, kada niti jedna laž ne može biti sakrivena, problem je preusmjeren na Davora. Mi smo ti koje tuku i privode, a ubice i dalje hodaju slobodno ovim gradom", rekla je Danijela Ratešić iz grupe Pravda za Davida okupljenoj masi i nastavila:

"I ovaj pokušaj bio je autogol. Snimci su otišli u svijet. Svi međunarodni zvaničnici dobili su snimke. Što su nas više plašili i prijetili spremni za rat protiv sopstvenog narodan, nas je bilo sve više i više na ovim ulicama. Čišćenjem trga i hapšenjem Davora mislili su obezglaviti Pravdu za Davida. Nisu svjesni da mi nismo važni, ideju ne mogu uništitit pendrecima i vodenim topovima. Nakon njihove akcije ustali smo kao feniks, još jači. Pobjeda je na našoj strani.

Shvatite gospodo, mi nemamo više straha. Strah je umro onda kada su ubili Davida. Za djecu živimo, radimo i postojimo. Osim njih niko i ništa nije bitno. Mi smo roditelji i shvatili smo da ako se zlu ne stane u kraj ono može postati neman koja će progutati sve nas. Mi koji stojimo uz ovog hrabrog borca smo graditelji demokratskog i slobodnog društva. Rušioci su oni protiv kojih smo ustali. Budite svjesni ovu bujicu niko i ništa ne može zaustaviti. Istina je poput rijeke koja probija put kroz kamene klisure, ali je uvijek probije. Ovo je borba u kojoj nema neopredjeljenih i nema sredine", rekla je Daca Ratešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije