Da li je on najnespretniji bh. lopov ikada: Ukrao 2.000 KM pa uhapšen za 15 minuta

Radiosarajevo.ba
Da li je on najnespretniji bh. lopov ikada: Ukrao 2.000 KM pa uhapšen za 15 minuta
Arhiva / Ilustracija
Iako je riječ o krivičnom djelu, mnoge je nasmijala jučerašnja pljačka u mjestu Čardačani kod Laktaša, kada je policija uspjela za samo petnest minuta uhapsiti vjerovatno najnespretnijeg lopova u historiji Bosne i Hercegovine.

Naime 44-godišnja osoba inicijala D.K. iz Banja Luke uhapšena je jučer u 17.40 sati, samo petnaest minuta nakon što je maskirana, uz prijetnju nožem opljačkala prodavnicu 'Mir'.

Ovu informaciju saopćila je portparolka Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović, a kako stoji u zvaničnom saopćenju MUP-a RS-a ovaj nespretni razbojnik ukrao je oko 2.000 KM.

Pronađen je pored jednog automobila kojim je planirao pobjeći, a kod njega su pronađeni ukradeni novac i sredstva kojima je izvršio krivično djelo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Laktaši, a sve dalje mjere i radnje prema uhapšenom preduzimat će se prema instrukcijama dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije