Da dignu penzije i plate račune: Stariji od 65 godina u RS mogu izaći 2 puta sedmično

Fena
Da dignu penzije i plate račune: Stariji od 65 godina u RS mogu izaći 2 puta sedmično
Foto: Anadolija / Radovan Višković

Osobama starijim od 65 godina života u RS-u bit će dozvoljeno kretanje dva puta sedmično, utorkom i petkom, u vremenu od 07.00 do 10.00 sati, rekao je premijer ovog entiteta Radovan Višković nakon sastanka Štaba za vanredne situacije u RS.

Višković je pojasnio je da će tako građanima biti omogućeno da u naznačene dane podignu penzija te plate obaveze i nabave osnovne životne namirnice.

Vlada je odlučila i da se građani do 75 godina u ruralnim sredinama mogu kretati tokom dana, kako bi mogli da obavljaju poljoprivredne radove ili bave se pčelarstvom.

Uz uslov da se poštuju sve mjere sprečavanja širenja koronavirusa, dozvoljen je rad tržnica te objekata koji se bave prodajom tehničke robe, građevinskog materijala te vodo i elektro materijal.

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, Višković je rekao da se sve ostale ranije usvojene odluke produžavaju do 13.aprila.

Ranije je objavljeno da je usvojena i odluka po kojoj će marže na osnovne životne namirnice biti na nivou koji je važio 5. marta ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije