Cvitanović: Nećemo se odreći 200.000 protjeranih Hrvata iz RS-a

Fena
Cvitanović: Nećemo se odreći 200.000 protjeranih Hrvata iz RS-a
/ HDZ 1990
Na petom Izbornom Saboru Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990) Ilija Cvitanović, dosadašnji vršilac dužnosti predsjednika, izabran je za novog predsjednika stranke.

Cvitanović je na toj poziciji zamijenio Martina Raguža, koji je krajem prošle godine iz zdravstvenih razloga podnio ostavku na mjesto stranačkog lidera.

Na konferenciji za medije, odmah po izboru za predsjednika stranke, Ilija Cvitanović je najavio kako će sada javnost vidjeti "devedesetku "u pravom svjetlu".

"HDZ 1990 koji se iskreno bori za svoj narod, protiv kriminala i korupcije, koji neće prestati upozoravati na loše politike Sarajeva, Banje Luke, a prvenstveno na lošu hrvatsku politiku u proteklih 20 godina", najavio je Cvitanović.

"Nikad i ni pod koju cijenu nećemo pristati na ustavne promjene samo u Federaciji BiH. Za mene neće prestati priča o 200.000 protjeranih Hrvata iz RS-a i neću pristati na priču o ustavnim promjenama u Federaciji i o bacanju kosti između nas i Bošnjaka. Ustavne promjene se samo mogu dogovoriti konsenzusom tri naroda i ostalih u BiH", rekao je Cvitanović, odgovarajući na novinarsko pitanje za kakve se ustavne promjene zalaže HDZ 1990.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije