Zelene beretke u Dobrovoljačkoj: Sjećanje na naše najbolje sinove

H. A.
Zelene beretke u Dobrovoljačkoj: Sjećanje na naše najbolje sinove

U nekadašnjoj Dobrovoljačkoj, danas ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu, počast stradalim braniteljima Sarajeva kod mosta Drvenija, kao i svakog 3. maja, i danas su veterani minulog rata i odbrane Sarajeva okupljeni oko Udruženja Zelene beretke odali polaganjem cvijeća.

Drugi i treći maj 1992. godine predstavljaju prekretnicu u odbrani Sarajeva i BiH u ratu 1992. - 1995.

"Bitno je da pošaljemo poruku, zbog mladih, zbog svih nas, zbog cijele Europe. Naši najbolji sinovi zaslužuju pažnju, te da svake godine obilježimo presudnu bitku za naš grad", kazao je Muharem Fišo, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, proteklih godina, s cvijećem i vijencima, okupljali su se članovi porodica stradalih i delegacija iz RS-a da bi obilježavali godišnjicu stradanja vojnika JNA.

Odbor Vlade RS-a za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova ove godine odlučio je da se godišnjica stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici obilježi 3. maja vjerskim obredom i polaganjem vijenaca u Istočnom Sarajavu, odnosno Miljevićima.

"Tolike godine su dolazile, niko im nije ništa uradio", poručio je kratko Dževad Topić Topa, ratni komandant bataljona Vojne policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije