Cvijanović: Vlada RS-a posvećena reformama

Fena
Cvijanović: Vlada RS-a posvećena reformama
FOTO: Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Vlada Republike Srpske (RS) ostaje posvećena provođenju reformskih procesa, a stručna podrška eksperata Svjetske banke u tom smislu predstavlja značajan doprinos - istakla je entitetska premijerka Željka Cvijanović tokom razgovara s novoimenovanom direktoricom Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lindom Van Gelder.

Cvijanović je govorila o mjerama koje Vlada RS-a realizuje u skladu s Akcionim planom za provođenje Reformske agende, dosadašnjim rezultatima, i aktivnostima u ovoj godini. Dodala je, kako je saopćeno, da su prioriteti Vlade kontinuiran ekonomski rast i fiskalna stabilizacija.

Na sastanku u Banjoj Luci bilo je riječi i o saradnji Vlade RS-a i Svjetske banke, koja je ocijenjena kao konstruktivna i uspješna, naročito kada je riječ o strateški važnim projektima u oblastima infrastrukture, reforme javne uprave i zdravstvenog sektora, zapošljavanja, unapređenja poslovne klime i konkurentnosti.

Razgovarano je i o dinamici implementacije projekata Svjetske banke u tom bh.entitetu, s akcentom na projekte usmjerene na reformu javnog sektora i tržišta rada, a razgovarano je i o potencijalnim budućim projektima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije