Cvijanović: U Federaciji ljubomorni na odnose RS-a sa Srbijom jer oni nemaju nikoga

Radiosarajevo.ba
Cvijanović: U Federaciji ljubomorni na odnose RS-a sa Srbijom jer oni nemaju nikoga

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović osvrnula se na kritike zbog poruka izrečenih u Banjoj Luci tokom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Entitetska predsjednica rekla je da "ne obraća puno pažnju na komentare koji dolaze iz FBiH ili od bošnjačkih političara" zato što su oni "pokazatelji da još uvijek postoji mržnja i da ne mogu da prihvate nikoga ko je drugačiji", prenosi RTRS.

Ona ističe da im je "zasmetala" posjeta Vučića koja je pokazala kako treba da se sarađuje, za šta bošnjački političari, kako je rekla, "odavno nisu sposobni".

"Naše kolege iz Federacije BiH su ljute na takvu jednu činjenicu, jer znaju koliko je čvrsta veza Srbije i RS-a, da je iskrena, da je to stvar odgovornosti, principa, ljubavi, međusobnog razumijevanja, ali i zadovoljstva da možemo zajedno da radimo. Oni su ljubomorni na ono što imamo sa Srbijom jer tako nešto nemaju ni sa kim. Sve što je vezano za koncepciju BiH je velika lažna slika. Ono što mi imamo sa Srbijom je nešto čime bi se svaki narod pohvalio", rekla je Željka Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije