Cvijanović: Strani državnici ne bi trebali promovirati samo jedan narod

Fena
Cvijanović: Strani državnici ne bi trebali promovirati samo jedan narod
Predsjednica Vlade bh. entiteta Republika Srpska (RS) Željka Cvijanović istakla je danas da podržava saradnju u regionu i šire, ali bez uplitanja u unutrašnje stvari i širenje „zapaljivih poruka“.

Uoči posjete predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Sarajevu, Cvijanović je u izjavi novinarima podsjetila da su visoki turski zvaničnici bili 2016. godine u Banjoj Luci na otvaranju džamije Ferhadije i da su tada dali „zapaljive poruke“.

"Ako nam dolaze strani funkcioneri i državnici da šalju 'zapaljive' ili diskiminatorske poruke prema nekom drugom narodu ili promovišu samo jedan, onda je to jako loše. Ukoliko su tu da pomognu neki važan infrastrukturni ili drugi pojekat, onda je to uredu", navela je entitetska premijerka.

Dodala je da je ne iznenađuje Erdoğana posjeta Sarajevu, imajući u vidu saradnju koji turski zvaničnici, kako je navela, imaju s SDA-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije