Cvijanović odlikovala Dačića: Umjesto 'Hristos se rodi', rekao 'RS se rodi'

13
Radiosarajevo.ba
Cvijanović odlikovala Dačića: Umjesto 'Hristos se rodi', rekao 'RS se rodi'
Foto: RAS Srbija / Cvijanović i Dačić prilikom dodjele ordena

Neustavni praznik, tzv. dan RS-a, počeo je da se obilježava u Banjoj Luci.

Tako je danas, na svečanosti u Banskom dvoru, predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović uručila nekoliko ordena.

Jedan od onih koji su odlikovani je predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Kad je primio orden RS-a, obratio se prisutnima riječima:

"Umjesto Hroistos se rodi, reći ću, u znak pozdrava: RS se rodi! Meni je ogromna čast da povodom 30. godišnjice RS primim ovo visoko odlikovanje, ovo je najviša čast koju sa doživio u životu. Primio sam u životu mnoga odlikovanja, jedno od Vladimira Putina, Orden prijateljstva, a drugo od vas, danas. Volim Putina, ali vaše odlikovanje mi je draže", rekao je Dačić.

On je poručio da je Srbija garant očuvanja i postojanja RS.

"Sve dok u Istambulu mogu da kažu da je napad na Tursku napad na sve muslimane svijeta, sve dok u Zagrebu kažu da brane sve Hrvate i mi imamo pravo da kažemo da garantujemo opstanak RS. To nije poziv na sukob, nego na saradnju", rekao je Dačić i dodao da i RS mora biti jedinstvena.

Cvijanović je tokom današnje manifestacije uručila još nekoliko odlikovanja, pa je tako ordenom zastave RS priznanje primio bivši ambasador Slovenije u BiH Tadej Labernik, orden Njegoša prvog odlikovan je direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Bratislav Gašić, a isto priznanje primio je i v.d. direktor "Pošta Srbije" Zoran Đorđević.

Ordenom Njegoša prvog reda za postignuća u prosvjeti odlikovane su četiri škole sa više od 100 godina postojanja.

Ovim ordenom odlikovani su i Savez Sindikata RS, Privredna komora RS, Unija udruženja poslodavaca RS, Muzej RS, Muzej savremene umjetnosti i Rukomenti klub "Borac M:tel".

Medaljom zasluga za narod predsjednica RS je, između ostalih, kandidoavala i sve članove Komisije za za sprovođenje referenduma o tzv. danu RS, pa su odlikovanje primili: Siniša Karan, Vojislav Gligić, Nedjeljko Glamočak, Dragljub Reljić, Perica Bundalo, Davor Šešić, Milan Petrović, Goran Zmijanjac i Zdenka Gojković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije