Cvijanović negira da je ignorisala Misiju BiH u UN: "Pismo je poslato misijama svih zemalja članica"

10
Radiosarajevo.ba
Cvijanović negira da je ignorisala Misiju BiH u UN: "Pismo je poslato misijama svih zemalja članica"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanovića poslala je pismo preko ambasadora Srbije u UN-u kojim pokušava izlobirati da članice UN-a ne podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, objavio je na društvenoj mreži X.com novinar Ivica Puljić.

Puljić je objavio fotografije pisama koje je poslala Cvijanović kao i šef misije Srbije pri UN-u Nemanja Stefanović.

No, iz Kabineta članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović saopšteno je da je "apsolutna neistina da je Kabinet poslao pismo organima UN i misijama zemalja članica preko ambasadora Srbije pri UN".

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

"Notorna neistina i odraz krajnjeg cinizma je tvrdnja da je Kabinet ignorisao Stalnu misiju BiH pri UN. Upravo je suprotno, pismo je poslano redovnim diplomatskim kanalima, posredstvom MVP i Stalne misije BiH pri UN, ali oni nisu izvršili svoju zakonsku obavezu i proslijedili ga na adrese", saopšteno je iz Kabineta Cvijanović.

Dalje navode: "Znajući za moguće manipulacije, koje su se nažalost dešavale i ranije, pismo je poslato i direktno organima UN i misijama svih zemalja članica, a ne samo jedne".

"Od nadležnih organa tražit ćemo da utvrde da li je u pogledu pojedinačnih pisama članova Predsjedništva postojao različit tretman, odnosno da li je pismo bošnjačkog člana proslijeđeno na navedene adrese, dok to nije učinjeno sa pismom koje je uputila članica Predsjedništva iz reda srpskog naroda. Takođe, biće neophodno utvrditi i da li je šef misije BiH pri UN postupao na osnovu akta Predsjedništva ili je to učinio samoinicijativno", naveli su iz Kabineta Željke Cvijanović.

O tome šta je Cvijanović navela u pismu koje je poslala u UN čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije