Banja Luka / Ćulum tvrdi da Stanivuković policiji nije prijavio ugrožavanje sigurnosti

20. 02. 2019. u 18:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija Republike Srpske (RS) vrši sigurnosnu procjenu ugroženosti poslanika PDP-a Draška Stanivukovića i nadam se da će to biti urađeno za nekoliko dana, nakon čega ćemo o rezultatima obavijestiti Odbor za bezbjednost Narodne skupštine, potvrdio je direktor policije RS-a Darko Ćulum.

Rekao da se Stanivuković nije obraćao policiji, niti je davao izjavu u vezi s prijavom krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Automobil je bio parkiran ispred porodične kuće Stanivukovića u Banjoj Luci - undefined

Facebook: Automobil je bio parkiran ispred porodične kuće Stanivukovića u Banjoj Luci

„Vozilo koje je oštećeno se vodi na Goranu Stanivukoviću, njegovom bratu“, rekao je Ćulum nakon sjednice skupštinskog odbora za bezbjednost, čije članove je danas upoznao sa oštećenjem vozila Gorana Stanivukovića te načinom postupanja policije u ovom slučaju oštećenja tuđe stvari.

Direktor policije RS-a je kazao da je Stanivukovićev saradnik Ivan Begić prvi dan dok je bio u policiji odbio poligrafsko ispitivanje, a da je drugi dan potpisao i izjavu da to ne želi, dok će unutrašnja kontrola provesti istragu i utvrditi eventualnu odgovornost zbog neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika koji ga je ispitivao.

Nakon sjednice Odbora za bezbjednost Narodne skupštine RS-a, koja je održana na zahtjev Kluba poslanika PDP-a, Ćulum je rekao novinarima da je Begić trebalo da bude poligrafisan na okolnosti parkiranja vozila i eventulanih njegovim sazanjima o tome ko je mogući izvršilac krivičnog djela oštećenja tuđe stvari.

Na pitanje da li policija sumnja da je sve iscenirano, kazao je da se moraju obaviti sve provjere kako bi došli do svih činjenica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA