Čubrilović: Usvajanje seta zakona o akcizama je dobra vijest za sve građane BiH

Fena
Čubrilović: Usvajanje seta zakona o akcizama je dobra vijest za sve građane BiH
Foto: AA / Nedjeljko Čubrilović
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljko Čubrilović je danas u Sarajevu kazao novinarima kako misli da je bespotrebno izgubljeno dosta vremena na donošenje jedne ovakve odluke.

On je komentirao usvajanje seta zakona o akcizama u državnom parlamentu,

"Ali u uslovima kada nemate definiranu parlamentarnu većinu, mislim da je to dobra vijest za sve građane BiH i za entitete Republiku Srpsku i Federaciju BiH", ocijenio je Čubrilović.

Po njegovim riječima, uslovi u kojima se razvija putna infrastruktura i uopšte infrastruktura BiH, u uslovima kada je veoma teško obezbijediti sredstva za privredni razvoj, za zapošljavanje, ovo je sigurno dobra vijest za sve građane.

"To je i naša ugovorna obaveza koju smo trebali da ispoštujemo mnogo prije. Nadam se da će građani u većem dijelu BiH pozdraviti jednu ovakvu odluku, da neće nasjesti na demagoške priče da je to netransparentno trošenje novca, da se ne zna u šta ti novci idu, da će svi usvajanjem ove odluke značajno osjetiti dolazak kapitala, posebno od svjetskih kreditora - Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, kao i drugih", kazao je Čubrilović.

Izrazio je nadu „da ćemo konačno shvatiti da je naša obaveza da brinemo o građanima, a brinuti možemo na taj način da obezbjeđujemo bolje uslove za život, za zapošljavanje, brži privredni razvoj, a ovo je način kako to treba i možemo da radimo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije