Građani BiH od sutra će u još jednu zemlju putovati samo s ličnom kartom

Fena
Građani BiH od sutra će u još jednu zemlju putovati samo s ličnom kartom
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ministar Crndadak sutra na konferenciji
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta bh. delegacije Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Crnadak, koji je u delegaciji koju će u posjeti Skoplju predvoditi predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, kazao je da je ta mogućnost putovanja samo s ličnim kartama novi doprinos u slobodi kretanja u regionu.

"S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će na potezu BiH - Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama", naglasio je šef bh.diplomatije.

Delegacija BiH će tokom posjete Makedoniji prisustvovati i komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Planiran je i sastanak delegacije BiH s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsjednikom Skupštine Makedonije Talatom Xhaferijem i predsjednikom Makedonije Gjorgeom Ivanovom.

Crnadak će se sastati i s ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dvije zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije