Susreti / Crnadak – Štefanek: Imenujte bh. delegaciju za Vijeće Europe

22. 06. 2019. u 12:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je na Mrakovici sa šefom Kancelarije Vijeća Europe u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom, a glavna tema razgovora bila je učešće BiH u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamenta BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Ambasador Štefanek ponovio je iskreno opredjeljenje Vijeća Europe da BiH ravnopravno s ostalim članicama ove organizacije učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek zajedno su pozvali sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu delegaciju.

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Vijeća Europe koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA