! / Crnadak pisao UEFA-i zbog zastave Republike Bosne i Hercegovine na peharu

24. 05. 2019. u 17:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u tehničkom mandatu Igor Crnadak uputio je pismo predsjedniku UEFA Aleksandru Čeferinu povodom fotografija koje su se pojavile u medijima, a na kojima se jasno vidi da se na pobjedničkom peharu Lige Evrope nalazi zastava Republike Bosne i Hercegovine.

Zastava BiH s ljiljanima na trofeju Europa lige

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopćeno je da je Crnadak u pismu Čeferinu istakao da je u medijima vidio fotografiju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojoj se zastava Republike Bosne i Hercegovine.

"To je zastava koja simbolizuje samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH", naveo je Crnadak.

On je podsjetio da je Dejtonski mirovni sporazum iz novembra 1995. donio mir u BiH, koja je zvaničnu zastavu dobila 1998. godine.

"Ta zastava sa pehara vrijeđa mnoge. Nadam se da je u pitanju nenamjerna greška, pa Vas molim da prije finalne utakmice UEFA Lige Europe 29. maja ispravite nepravdu i u postolje pehara utisnete zvaničnu zastavu BiH, jer ova koja se sada nalazi na trofeju to nije", dodao je Crnadak.

U saopćenju se napominje da je Ministarstvo vanjskih poslova o ovom pismu informisalo i članove Predsjedništva BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA