Crnadak: Građani BiH u Kataru nemaju problema s krizom, ne treba paničiti

Fena
Crnadak: Građani BiH u Kataru nemaju problema s krizom, ne treba paničiti
Sigurnost brojnih građana Bosne i Hercegovine koji žive u Kataru nije ugrožena novonastalom situacijom u ovoj državi, te oni nemaju nikakvih problema trenutno, kazao je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

On je naglasio da, u ovom trenutku, ne treba praviti nikakvu paniku niti dramatizaciju posljednjih događaja u Kataru, te da trenutne informacije kojima raspolaže ambasada BiH u Kataru ne ukazuje na značajnije probleme u svakodnevnom životu građana. Jedino je izražena pojačana kupovina svakodnevnih namirnica i druge robe u tamošnjim marketima.

Crnadak je dodao kako će, nakon konsultacija u Predsjedništvu BiH, biti jasno definiran stav kako će se BiH u političkom smislui postaviti prema novonastaloj situaciji u Kataru.

"Najvažnije je da se ne vuku nikakvi ishitreni potezi i ne unosi panika, posebno zbog bh. državaljana u Kataru i da sve posmatramo smireno", rekao je ministar vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, kritična politička situacija u Kataru nastupila je kada su Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat prekinuli sve odnose s Katarom, optužujući čelnike ove države da „podržavaju terorizam".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije