COVID izvještaj za BiH: KCUS nije dostavio podatke za protekla 24 sata

1
Radiosarajevo.ba
COVID izvještaj za BiH: KCUS nije dostavio podatke za protekla 24 sata
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Doktori u viziti

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 114 novih slučajeva zaraze koronavirusom (jučer 539).

Od tog broja, u Federaciji BiH je  89 (jučer 355) novozaraženih, u RS 18 (jučer 154) i u Brčko distriktu 7 (jučer 30).

Od posljedica COVID-19 u posljednja 24 sata preminulo je 12 osoba, u FBiH jedno (jučer 3), u RS 9 (jučer 10), dok je u Brčko distriktu preminulo dvoje (jučer isto dvije osobe).

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Federacija BiH

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH u protekla 24 sata (do 12h) prijavljeni su rezultati testiranja 979 uzoraka, od kojih su 89 pozitivna na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo (KCUS nije dostavio podatke za prethodna 24h).

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 1.006.976 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 180.334 osobe.

U protekla 24h, u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod u Kantonu Sarajevo.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 7.164.

Neophodno je pridržavati se mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

RS

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u RS, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 144 lаbоrаtоriјsih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 18 оsоbа.

Rаdi sе о оsаm muškаrаcа i 10 žеna, оd kојih је јеdnа mlаđе, 13 srеdnjе i čеtiri stаriје živоtnе dоbi.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, pо sеdаm оsоbа је iz Bаnjаlukе i Biјеljinе i pо јеdnа iz Kоtоr Vаrоšа, Lаktаšа, Prnjаvоrа i Ugljеvikа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnо је dеvеt smrtnih slučајеvа. Rаdi sе о šеst muškаrаcа i tri žеne, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih su tri оsоbе iz Priјеdоrа i pо јеdnа оsоbа iz Bаnjаlukе, Biјеljinе, Dоbоја, Nоvоg Grаdа, Оštrе Lukе i Pеtrоvа.

Dо sаdа je u RS pоtvrđеno 91.656 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulо је ukupnо 5.345 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

U RS-u tеstirаnе su ukupnо 365.322 оsоbе.

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u RS је 511, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе 181, а u оstаlim bоlnicаmа 330. Nа rеspirаtоru je 51 оsоba (33 u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS, 18 u оstаlim bоlnicаmа).

Brčko distrikt

U Brčko distriktu registrovano je 7 novih slučaja zaraze virusom korona, a preminule su dvije osobe.

Stanje u svijetu danas

Stanje u svijetu - undefined

Izvor: Worldometer: Stanje u svijetu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije