Čović s reisom Kavazovićem o odnosima Bošnjaka i Hrvata

Fena
Čović s reisom Kavazovićem o odnosima Bošnjaka i Hrvata
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se danas u sjedištu Rijaseta Islamske zajednice u BiH s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

"Drago mi je da sam danas bio kod reisa Kavazovića i da sam bio u prigodi njemu osobno i svim muslimanima Bošnjacima u BiH, a i šire čestitati veliki praznik Bajram. Također, da smo mogli razgovarati o temama kako približiti odnose između bošnjačkog, hrvatskog naroda i svih u BiH", izjavio je Čović nakon susreta u Uredu reisu-l-uleme.

Predsjedavajući Čović je ranije u čestitki reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i muslimanima povodom Kurban-bajrama izrazio želju da ga provedu u miru i blagostanju.

"Taj najznačajniji islamski blagdan neka nas potakne da, radi boljega i sretnijega života, izgrađujemo i jačamo međusobno povjerenje, toleranciju, razumijevanje i poštivanje drugog i drukčijeg", naveo je Čović u čestici povodom Kurban-bajrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije