Čović razgovarao sa zvaničnicima Europskog parlamenta

Fena
Čović razgovarao sa zvaničnicima Europskog parlamenta
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović imao je niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima Evropskog parlamenta u Strasbourgu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Čović se danas u sjedištu Europskog parlamenta susreo s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem i s još nekoliko zastupnika.

Informirao je Tajanija o napretku BiH na putu ka euroatlantskim integracijama. Istaknuo je kako je otpočelo prevođenje odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije te je većina odgovora usaglašena kroz tijela mehanizma koordinacije.

Također je kazao kako su sjednice Predsjedništva BiH za vrijeme njegovog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu europskih integracija te da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH i Vijeću ministara BiH određen rok 15. decembar za dostavu odgovora Europskoj komisiji.

Predsjednik Tajani je ponovio opredjeljenje Europske unije za pridruženje Bosne i Hercegovine europskoj porodici te je ohrabrio predstavnike institucija i građane BiH da se nastavi s pozitivnim trendom ispunjenja obaveza.

Zastupnici u Europskom parlamentu ponovili su podršku našim naporima pri ispunjenju obaveza kako bi dobili kandidatski status za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović obratit će se kasnije večeras članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije