Čović-Plenković: Sigurna Hrvatska partner u izgradnji europske budućnosti BiH

Radiosarajevo.ba
Čović-Plenković: Sigurna Hrvatska partner u izgradnji europske budućnosti BiH
Foto: HDZ BiH / Čović i Plenković

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se u četvrtak u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem. 

Dužnosnici su razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH. 

Također, u svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, saglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda. 

Tokom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktuelnim temama. 

Na sastanku uz predsjednike Čovića i Plenkovića prisustvovali su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH i državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, te državna sekretarica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije