Čović: Očekuju nas novi izbori i ustavna reforma

Radiosarajevo.ba
Čović: Očekuju nas novi izbori i ustavna reforma


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u intervjuu za portal Dnevnik.ba rekao je da na područjima hrvatskih opština i kantona neće biti priznata „nezakonito i neustavno uspostavljena vlast bez predstavnika Hrvata, te dodao kako će sadašnja kriza rezultirati novim izborima i ustavnom feformom kojom će biti osigurana ravnopravnost Hrvata.“

Konstituirajući sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

„SDP i SDA žele Federaciju pretvoriti u bošnjački entitet i ovladati njezinim resursima. To će dosvesti do destabilizacije političkih prilika, takva vlast neće moći funkcionirati, a neće se moći uspostaviti ni vlast na razini BiH“, kazao je Čović.

Na pitanje o suradnji HDZ BiH s HDZ 1990 te njegovoj suradnji s liderom „Devedesetke“ Božom Ljubićem, Čović je odgovorio: -Sporazum kojeg smo potpisali, naša suradnja i međusobno povjerenje čvrsti su kao beton.

Predsjednik HDZ-a BiH kaže da će ova stranka 21. marta održati sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora, gdje će se „dogovoriti o dinamici implementacije izbornog rezultata.“

„Vjerujem kako ćemo taj proces završiti u narednih deset do petnaest dana završiti i time svakome vrlo jasno staviti svakome do znanja da smo mi stranka koja isključivo želi europsku BiH i koja želi istinsku ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH“, kazao je Čović, misleći na kantonalni nivo vlasti.

On dodaje da će, ako SDP danas formira vlast sa platformašima, pozvati sve dužnosnike HDZ-a BIH da ovu vlast smatraju nelegalnom i neustavnom.

Što će biti koraci koje ćete poduzimati u narednom razdoblju?

„Sve odluke koje donese takva vlast bit će neobvezujuće. Svakako je da ćemo mi u ponedjeljak, 21. ožujka 2011. godine, na našim najvišim stranačkim tijelima dogovoriti čitav paket mjera. Naravno da nije korektno, prije nego što završe sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ BiH narednog ponedjeljka, govoriti o njima u ovom trenutku. Imamo veliku odgovornost prema svom narodu, ali i prema našoj BiH, jer nam mnogi to žele spočitati.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije