Čović očekuje apsolutni dogovor, Dodik ništa

Radiosarajevo.ba
Čović očekuje apsolutni dogovor, Dodik ništa

U centrali SDPBiH u Sarajevu, jutros (23. maja) u 10 sati je počeo sastanak šestorice bh. političkih lidera kojem prisustvuju predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDA Sulejman Tihić, predsjednik SDS-a Mladen Bosić, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić i predsjednik HDZBiH Dragan Čović.

Prije ulaska na sastanak, Čović je izjavio novinarima da je uvjeren da će danas biti riješeno pitanje vojne i državne imovine, pitanje pripadnika Oružanih snaga BiH, ali i pitanje budžeta.


Dragan Čović

"Očekujem da imamo proračun do kraja idućeg tjedna", kazao je Čović.

S druge strane, Tihić nije pretjerani optimist. Podsjetio je na stavove SDA, a budžet smatra nedostatnim za državu BiH. "Ovakav budžet ugrožava državu BiH, njen rad i put ka Evropskoj uniji."


Sulejman Tihić i Božo Ljubić

Ljubić
očekuje napredak  u vezi s pitanjem presude "Sejdić-Finci", izjavio je da je optimist, "jer je dosta toga već urađeno".

Bosić je istakao da od današnjeg sastanka ne očekuje puno, ali da se nada da će svi postati svjesni opasnosti trenutka u kojem se nalazimo. Dodik nije želio davati izjave na početku sastanka te je novinarima u prolazu rekao "vidimo se za deset minuta", aludirajući na trajanje sastanka.


Milorad Dodik

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije