Čović i Tihić potpisima ozvaničili saradnju

Radiosarajevo.ba
Čović i Tihić potpisima ozvaničili saradnju

Osnažiti partnerstvo SDA i HDZ BiH i bolja saradnja Bošnjaka i Hrvata u skladu s načelima jednakopravnosti svih, uz mehanizme pomoću kojih se to može ostvariti – osnovi su zajedničke izjave koju se potpisali predsjednici HDZ-a BiH i SDA Dragan Čović i Sulejman Tihić.

Obojica su iskazali spremnost da se stranačka saradnja prakticira na svim nivoima vlasti u BiH – ostalo je nejasno šta ovo znači kada je riječ o Federaciji BiH, imajući u vidu da HDZ aktuelnu vlast, koju čini i SDA, smatra nelegitimnom.

U zajedničkoj izjavi koju su Tihić i Čović potpisali, kako je javila Fena, navodi se obostrana stranačka opredijeljenost za zajedničko traženje rješenja za BiH na putu ka Uniji evropskih zemalja

Stav ovih lidera jeste samo racionalan unutrašnji ustroj zemlje, koji će u potpunosti osigurati ustavnu jednakopravnost bošnjačkog, hrvatskog, srpskog naroda i svih njenih građana.

„Ovo su pretpostavke političke stabilnosti BiH, bez koje se neće moći ostvariti stabilnost zemlje“, stav je ovih političara koji su najavili sporazum o dugoročnoj saradnji na rješavanju najvažnijih pitanja za BiH i njene narode.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije