Čović i Ljubić o planovima dva ha-de-za

Radiosarajevo.ba
Čović i Ljubić o planovima dva ha-de-za

Predsjednici HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH dr Božo Ljubić i dr Dragan Čović razgovarali su danas o saradnji tih dviju stranaka, ali i o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, posebno o rekonstrukciji vlasti na državnoj i federalnoj razini.
U vezi s tim, dogovorili su i sastanak izaslanstava dviju stranaka na kojem bi razmotrili buduću suradnju pa, uz ostalo, i uspostavu općinskih vijeća na temelju rezultata nedavno održanih općinskih izbora

Oni su konstatirali da će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju i potvrdili zajednički nastup u pregovorima oko rekonstrukcije Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH. Ljubić i Čović spremni su na sazivanje sastanka političkih lidera čije će stranke činiti novu parlamentarnu većinu; najavili su kako su spremni učestvovati na tom sastanku 

Oni očekuju da će se sljedećih dana na sastancima predsjednika stranaka iskristalizira ta parlamentarna većina i da se onda sazove skupni sastanak predsjednika stranaka koje će činiti tu većinu. 

Osim potvrđivanja parlamentarne većine i sastava Vijeća ministara BiH, na tom sastanku bilo bi govora i o provedbi presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga u predmetu Sejdić i Finci, te drugim bitnim reformama u BiH koje bi nova vladajuća većina provela do kraja ovoga mandata, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije