Čović i Kavalec: Procijeniti uvjete za održavanje ili prolongiranje izbora

Fena
Čović i Kavalec: Procijeniti uvjete za održavanje ili prolongiranje izbora

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i voditeljica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec danas su tokom online sastanka razgovarali o trenutnoj zdravstvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Uz mjere pomoći zdravstvenom sistemu, sagovornici su komentirali i konkretne mjere pomoći privredi pri stabilizaciji i oporavku ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Važnim je naglašena dobra komunikacija, razumijevanje i saradnja političkih dužnosnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, kako bi se problemi brže rješavali, te donosile kvalitetne odluke prilikom saniranja socio-ekonomskih posljedica.

Komentirajući organiziranje i održavanje lokalnih izbora u BiH, sagovornici su se složili o tome kako se, uzimajući u obzir aktualno zdravstveno-epidemiološko stanje, mora utvrditi kvalitetna procjena uvjeta za održavanje ili eventualno prolongiranje izbora.

Osim o zdravstveno-privrednim temama, tokom sastanka razgovarano je i o političkim aktivnostima te je naglašeno da se BiH, u trenutnoj situaciji, ne smije odmaknuti od visokih standarda kada je u pitanju napredak u procesu euroatlantskih integracija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije