Courtney Chubb, nova direktorica Misije USAID u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Courtney Chubb, nova direktorica Misije USAID u Bosni i Hercegovini
Foto: USAID / Courtney Chubb

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je da je na dužnost direktorice Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini stupila Courtney Chubb.

“Raduje me što ću pridružujem Misiji USAID-a ovdje u Bosni i Hercegovini, prekrasnoj zemlji s bogatim kulturnim naslijeđem i sjajnim prirodnim resursima. Tokom sljedeće četiri godine USAID će, pod mojim vodstvom, nastaviti raditi zajedno s građanima BiH na postizanju prosperitetnije, sigurnije i inkluzivnije BiH ”, naglasila je Chubb prilikom preuzimanja dužnosti.

Prije dolaska u BiH, Courtney Chubb je bila zamjenica direktora Misije USAID-a Zapadne obale/Gaze, a prije toga direktorica Centra za službenike u diplomatiji u Uredu za ljudske potencijale i upravljanje talentima u sjedištu USAID-a u Washingtonu.

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Regionalna inspekcija izdala upozorenje: U ovim automobilima uočeni su problemi, javite se trgovcu!

Courtney Chubb - undefined

Foto: USAID: Courtney Chubb

U toj je ulozi nadgledala politike i rad Agencije koja podržava karijeru više od 1.700 diplomatskih službenika. Također je radila kao izvršna direktorica u misijama USAID-a na Tajlandu, u Rusiji i Meksiku, vodeći multikulturalne upravljačke timove, uključujući IT, ljudske resurse, budžete, logistiku i nabavu.

Svoju karijeru u USAID-u Chubb jr započela kao programsk oficir u USAID u Kolumbiji, za vrijeme brzog i masovnog širenja pomoći SAD toj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije