Članu VSTV-a prijeti suspenzija: Dan uoči ročišta imao sastanak u ugostiteljskom objektu

2
Radiosarajevo.ba
Članu VSTV-a prijeti suspenzija: Dan uoči ročišta imao sastanak u ugostiteljskom objektu
Foto: BIRN / Sjednica VSTV-a

Ured disciplinskog tužioca podigao je tužbu protiv člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Saše Sarajlića.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, Ured je podigao tužbu te je zatražio privremene udaljavanje s funkcija u VSTV-u.

Iako nisu poznati svi detalji slučaja, iz Ureda disciplinskog tužioca odlučili su se za ovaj korak zbog toga što je Sarajlić neprimjereno komunicirao s određenim osobama iz predmeta koji su pokrenuti.

Portal Istraga je ranije objavio da se Sarajlić susreo s nekadašnjim federalnim parlamentarcem Halilom Bajramovićem u jednom ugostiteljskom objektu. Bajramović je u tom trenutku već bio osuđen prvostepenom presudom na tri godine zatvora za kazneno djelo obmana pri davanju kredita.

EURO 2024 | Portugal slavio protiv Slovenije nakon penala, Costa spasio uplakanog Ronalda

EURO 2024 | Portugal slavio protiv Slovenije nakon penala, Costa spasio uplakanog Ronalda

Susret sa Sarajlićem, kako je pisao ovaj portal, dogodio se dan pred početak drugostepenog postupka u Vrhovnom sudu FBIH u istom predmetu.

Vrhovni sud FBiH je u konačnici potvrdio prvostepenu presudu i Bajramović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Također, ostao je i bez mandata u Federalnom parlamentu.

Zbog cijelog slučaja, naredne sedmice trebala bi se održati i vanredna sjednica VSTV-a na kojoj bi se trebale razmatrati mjere protiv Sarajlića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije