Članovi Predsjedništva BiH se sastali sa Viktorom Orbanom: Ovo su teme o kojima su razgovarali

4
Radiosarajevo.ba
Članovi Predsjedništva BiH se sastali sa Viktorom Orbanom: Ovo su teme o kojima su razgovarali
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Orban i Cvijanović

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Na početku sastanka članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili svoje saučešće predsjedniku Vlade Mađarske zbog pada helikoptera u blizini Drniša, u kojem su smrtno stradala dva člana posade iz Mađarske.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su istakli da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Mađarske dugogodišnja, prijateljska i intenzivna u svim oblastima, te da je bez otvorenih pitanja.

Na današnji dan rođen veliki Đorđe Balašević: Njegove pjesme žive u našim srcima

Na današnji dan rođen veliki Đorđe Balašević: Njegove pjesme žive u našim srcima

Zahvalili su predsjedniku mađarske vlade Orbanu na njegovoj podršci pri donošenju odluke Evropskog vijeća o dodjeljivanju kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini, za koju je ocijenjeno da daje snažan podsticaj bh. institucijama da nastave reformske procese koji će omogućiti otvaranje pregovora za članstvo u Uniji. 

Nadalje, informisali su predsjednika Vlade Mađarske Orbana o preduzetim aktivnostima u regionalnim incijativama i saradnji sa zemljama Zapadnog Balkana s ciljem zajedničkog približavanja Evropskoj uniji. 

U tom kontekstu je mađarski premijer izrazio punu podršku EU integracijama Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Zapadnog Balkana, napomenuvši da Bosna i Hercegovina u mađarskoj vanjskoj politici ima status "počasnog susjeda".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije