Civilna zaštita KS upozorava građane: Odmah preduzmite mjere i zaštite

0
Radiosarajevo.ba
Civilna zaštita KS upozorava građane: Odmah preduzmite mjere i zaštite
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevo pozvali su građane i pravne subjekte da odmah preduzmu mjere zaštite od kišnih padavina, grada i vjetra.

Saopšteno je da se s obzirom na to da se u narednom periodu, prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, za područje cijele države očekuju obilniji pljuskovi sa jakom grmljavinom (izdato narandžasto upozorenje), koje mogu lokalno usloviti bujične poplave, udare vjetra i grad, preporučuje fizičkim i pravnim licima da odmah preduzmu mjere zaštite.

Upozorenje za područje cijele BiH: Budite spremni na jaku oluju, može doći do oštećenja imovine

Upozorenje za područje cijele BiH: Budite spremni na jaku oluju, može doći do oštećenja imovine

Dodaje se da je potrebno odmah preduzeti preventivne mjere propisane Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, jer će tako stvoriti pretpostavke za efikasnije i brže reagovanje svih sistema zaštite i spašavanja, čime će se izbjeći velika materijalna šteta, kao i moguće povrede i ljudske žrtve.

Na opštinske službe civilne zaštite apelovano je da obilaze najugroženija područja i da odmah stave svoje snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti kako bi bili spremni za reakciju.

Napomenuli su da postoji dužnost da im se odmah dostave podaci o eventualnoj opasnosti ili pojavi koja može dovesti do nastanka prirodne i druge nesreće, Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite, pozivom na broj 121 koji je otvoren 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije