Civilna zaštita dobiva novu opremu

Radiosarajevo.ba
Civilna zaštita dobiva novu opremu

Ministarstvo sigurnosti BiH, Sektor za zaštitu i spašavanje, organizirat će danas primopredaju nove opreme za zaštitu od poplava entiteskim uprava Civilne zaštite i Odjelu za javnu sigurnost Brčko Distrikta BiH. 
 
Vrijednost opreme je 93.000 KM, a sadrži 12 električnih muljnih pumpi velikog kapaciteta sa pripadajućom opremom i montažne vodene barijere (dužine 120 metara) koje se mogu višekratno koristititi. 
 
Primopredaja opreme bit će upriličena danas u 14.00 sati u prostoru Federalne uprave civilne zaštite u Azićima, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
 
Primopredaji će prisustvovati predstavnici donatora (UNDP, UNICEF, Organizacija Save the Children), Sektora za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, FUCZ, RUCZ RS te predstavnici Odjela za javnu sigurnost Brčko Distrikta BiH. 
 
Oprema koja će biti uručena entitetskim upravama Civilne zaštite i Odjelu za javnu sigurnost Brčko Distrikta BiH nabavljena je po osnovu Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija i organizacije Save the Children. 
 
Memorandumom je predviđeno udruživanje sredstava donatora za nabavku opreme za slučaj prirodne ili druge nesreće - poplave. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije