'Cirkus' u Tuzli: Parkiranjem blokirao 50 automobila, morao intervenisati 'Pauk'

2
Radiosarajevo.ba
'Cirkus' u Tuzli: Parkiranjem blokirao 50 automobila, morao intervenisati 'Pauk'
Foto: Collage / Parking u Tuzli

Zbog nepropisnog parkiranja najmanje dva automobila u utorak, 26. decembra, je na parkingu zgrade SPO Zlokovac u Tuzli ostalo blokirano više od 50 vozila.

Nesavjesni vozači su dva putnička vozila ostavili parkirana na pristupni put, čime su u potpunosti blokirali pristupnu saobraćajnicu objektu.

S obzirom da je saobraćajnica duži period bila blokirana te da je na taj način zbog onemogućenog pristupa vozilima hitne pomoći, vatrogasaca i drugih interventnih vozila bila ugrožena sigurnost građana, stanari zgrade su pozvali službenike PU Tuzla koji su u pomoć pozvali "pauk vozilo" koje je uklonilo jedno od dva nepropisno parkirana vozila.

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Inače, spomenuti stambeno-poslovni objekat nema dovoljan broj parking mjesta u odnosu na broj stambenih i poslovnih jedinica, te su situacije slične ovoj česta pojava.

Večerašnji slučaj je još jedan primjer opravdanosti nabavke "pauk vozila" koje u Tuzli nije bilo aktivno više od deset godina, piše TuzlaInfo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije