Čirkin: Političari su dužni rješavati probleme građana

Radiosarajevo.ba
Čirkin: Političari su dužni rješavati probleme građana

Poslanik SDP BiH u Narodnoj skupštini RS-a Behzad Čirkin pozvao je predstavnike iz RS-a da se vrate i rade svoj posao u  bh. organima te da se zajednički riješi usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju i nagomilani problemi, jer se u suprotnom mogu očekivati nova nezadovoljstva kako na ulicama u Sarajevu, tako i u drugim gradovima BiH.

Upitao je i ko ima pravo tek rođenoj osobi oduzeti njegova ljudska prava te ocijenio da su državni poslanici trebali razgovarati i donijeti odluke da se problem JMB-a riješi, a ne doći "kao gosti iz Sarajeva da ovde u Banja Luci drže žalopojke".

'Građani imaju pravo dići glas'

Naglasio je da političari zaboravljaju da građani u BiH imaju pravo na svoj glas, ne samo na izborima, već i onda kada ni poslanici nešto čine ili ne čine.

On je, obraćajući se parlamentu RS-a koji danas rasravljaju o Vladinoj "Informaciji o političko-bezbjednosnim aspektima dešavanja u vezi s blokadom objekata institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu", kazao da se i iz rasprave, kao iz te informacije moglo zaključiti da je previše politike, a premalo onog što će riješiti problem, pa i kada je u pitanju sigurnosni aspekt.

Nezaposlenost, bezizlaznost...

Čirkin je podsjetio da političari moraju rješavati probleme građana, kako oni ne bi izlazili na ulice tražeći svoja prava na kojima političari moraju raditi.

"Suština problema je u velikoj nezaposlenosti, bezizlaznosti, posebno za mlade, te u socijalnoj situaciji u kojoj se građani cijele BiH nalaze, prevelikoj zaduženosti, o čemu se u više navrata raspravljalo u u Skupštini RS", rekao je Čirkin.

Obratio se i poslanicima iz RS-a u parlamentu BiH, koji prate posebno zasjedanje, ističući i da zarađuju puno više nego što je prosjek plaće u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije