Cilj lažne bombe bilo zastrašivanje

Radiosarajevo.ba
Cilj lažne bombe bilo zastrašivanje

Specijalna jedinica policije i demineri danas su u Mostaru vodenim topom razmontirali nepoznatu napravu koja je u jutarnjim satima pronađena ispred konobe Bonkampo, u vlasništvu poznatog mostarskog ugostitelja Jusufa Dizdarevića.

Premda se činilo da je riječ o eksplozivnoj napravi velike razorne moći, paket je bio sastavljen od plastičnih cijevi umotanih žicom, a na cijevi je bio spojen mobilni telefon starije proizvodnje.

Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), izjavio je da se ne može govoriti da li je naprava bila eksploziv ili nešto drugo, jer će to biti uvrđeno vještačenjem.

Bošnjak navodi da je policija dojavu o nepoznatoj napravi primila oko devet časova ujutro od vlasnika ugostiteljskog objekta.

"Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se zaista radi o opisanoj napravi, te je izvršena neutralizacija terena oko objekta, zgrade i šireg područja, jer je postojala opasnost od ugrožavanja objekata i stanovnika", rekao je Bošnjak.

Kako pišu Nezavisne novine pozivajući se na izvor blizak istrazi, naprava je za cilj imala zastrašivanje, a koga i zašto pokazat će istraga.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije