CIK: U utorak konačna potvrda izbornih rezultata

Radiosarajevo.ba
CIK: U utorak konačna potvrda izbornih rezultata

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) planira da u utorak, 6. novembra, potvrdi i objavi rezultate lokalnih izbora za one izborne jedinice i organe vlasti gdje budu ispunjeni uslovi za njihovo potvrđivanje, izjavila je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.

Ona je pojasnila da CIK, prema Izbornom zakonu BiH, ima obavezu da potvrdi i objavi rezultate lokalnih izbora 30 dana od dana održavanja izbora

Prema njenim riječima, za Istočni Drvar neće biti potvrđeni rezultati za oba nivoa (načelnika i skupštinu opštine), jer je odluka CIK-a o poništenju izbora u ovoj opštini postala pravosnažna.

Pirićeva je podsjetila da je CIK ranije donio odluku o poništenju izbora i za opštinu Istočni Mostar, za skupštinu opštine, ali da ona nije potvrđena, jer je uložena žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

U nedjelju, 7. oktobra, u Republici Srpskoj i Federaciji BiH održani su lokalni izbori na kojima su birani članovi 58 skupština opština u Srpskoj i 78 opštinskih skupština u Federaciji BiH. U Srpskoj je birano i pet gradonačelnika (Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje), a glasalo se i za Skupštinu Brčko distrikta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije