CIK potvrdio: Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske

7
A. S.
CIK potvrdio: Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Suad Arnautović

Predsjednik CIK Suad Arnautović saopštio je da je ponovnim kontrolnim brojanjem glasova potvrđeno da Milorad Dodik ima najviše glasova za predsjednika Republike Srpske.

U Centralnoj izbornoj komisiji BiH u toku je 73. hitna sjednica nan kojoj se razmatra izvještaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nakon toga je Arnautović potvrdio:

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske."

Šest članova CIK-a BiH podržalo je objavljeni izvještaj.

Protiv je glasala jedino Vanja Bjelica Prutina.

Članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina ranije je istakla kako je, zbog kapaciteta ljudi, opravdano ovako dugo trajalo ponovno brojanjea, ali da je nezadovoljna izvještajem.

"Neću stajati iza onih koji nisu radili svoj posao", podvukla je Bjelica-Prutina i naglasila da će glasati protiv izvještaja, u slučaju da se izvještaj danas stavi na glasanje.

Direktor Glavnog centra za brojanje Goran Mišković kazao je da CIK-u nisu dostavljene 62 vreće sa neiskorištenim listićima.

"Do trenutka podnošenja ovog izvještaja u Glavni centar za brojanje nisu dostavljenie 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima i nismo uspjeli izvršiti kontrolu u ovom dijelu ", naglasio je Mišković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije