CIK nije odlučio o izborima u Novom Gradu

Radiosarajevo.ba
CIK nije odlučio o izborima u Novom Gradu

Članovi Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), iako je bilo najavljeno, danas nisu raspravljali o izborima za načelnika sarajevske opštine Novi Grad.

Kako je za portal Radio Sarajevo izjavila glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić, na snazi do daljnjeg ostaje odluka o odgađanju izbora.

CIK će odluku o raspisivanju, novom odgađanju ili potpunom otkazivanju načelničkih izbora u gore navedenoj opštini donijeti u narednih sedam dana.

Općinsko vijeće Novog Grada, inače, obavijestilo je CIK u utorak, 20. marta, da nisu dobili novac koji su za izbore tražili od Federacije BiH i Kantona Sarajevo. CIK je ranije zatražio da se za ove izbore izdvoji oko 150.000 KM.

U opštini Novi Grad stava su da je Komisija trebala postupiti prema prvoj odluci koja je glasila da se izbori neće provesti, ako ne bude obezbijeđen potreban novac.

Opština Novi Grad je bez načelnika ostala nakon što je Damir Hadžić (SDP) izabran za državnog ministra komunikacija i transporta.Na ovoj funkciji sada je vršilac dužnosti Aner Šuman.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije