CIK kaznio Fikreta Prevljaka i SDA zbog prijetnje Predragu Kojoviću

0
N. Ka.
CIK kaznio Fikreta Prevljaka i SDA zbog prijetnje Predragu Kojoviću

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici donijela je odluku da Fikret Prevljak, kandidat za načelnika Općine Ilidža, bude kažnjen sa 4.000 KM, a SDA sa 3.000 KM zbog prijetnje upućene predsjedniku Naše stranke Predragu Kojoviću tokom predizborne kampanje.

Naša stranka je uputila prijavu CIK-u, koja je danas razmatrana. Članovi CIK-a su utvrdili da je prekršen Izborni zakon, zbog čega je i izrečena kazna.

Odluka je usvojena sa pet glasova "za" i dva "protiv".

Suad Arnautović je kazao da je on bio i protiv uvrštavanja ove tačke na Dnevni red, jer ovo vidi kao otvorenu političku raspravu, sa različitim programskim vizijama.

Arnautović je Ahmet Šantić su glasali protiv ovakve odlike.

Podsjećamo, Prevljak je na predizbornom skupu na Ilidži izrekao prijetnje zbog kojih je danas kažnjen.

"On je taj koji zagovara građansku BiH ili je, kaže, neće biti. Ama Boga mi nisi je ti ni stvarao, a biće je dok je god ovoga naroda, dobrog, Bošnja, sa svojim dobrim komšijama. Bit će Bosne i Hercegovine, ali tebe neće biti, siguran budi", rekao je tada Prevljak, predsjednik KO SDA Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije