CIK: Inzkova suspenzija i dalje je na snazi

Radiosarajevo.ba
CIK: Inzkova suspenzija i dalje je na snazi
Odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o privremenoj suspenziji odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH u vezi sa formiranjem vlasti u Federaciji BiH (FBiH) i dalje na snazi, rečeno je danas Srni u CIK-u.
 
"Mi redovno radimo svoj posao", rekla je portparolka CIK-a Maksida Pirić i dodala da Komisija ne komentariše Inzkovu odluku o suspenziji.
 
Ona je podsjetila da je CIK u ponedjeljak u "Službenom glasniku BiH" objavio rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH iz svih 10 kantona za svih 58 delegata.
 
"Uvjerenja su potpisana i treba da budu dostavljena delegatima", dodala je Pirićeva.
 
Prema njenim riječima, u FBiH još je preostalo da se izaberu bošnjački i hrvatski delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
 
Nakon što je CIK BiH u martu utvrdio da nisu bili ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda Parlamenta FBiH, jer izbori za ovaj dom nisu bili provedeni u svih 10 kantona, te poništio izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije, Inzko je privremeno suspendovao ove odluke.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije