CIK BiH: Stranke i kandidati moraju dostaviti podatke o svim izvorima novčanih i nenovčanih donacija

0
Anadolija
CIK BiH: Stranke i kandidati moraju dostaviti podatke o svim izvorima novčanih i nenovčanih donacija
Fena / Glasanje će biti održano 6. oktobra 2024. godine

U skladu s odredbama člana 15.1d Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, političke stranke i nezavisni kandidati koji učestvuju na izborima dužni su, tri dana prije dana održavanja izbora, Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine podnijeti izvještaj o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje.

Izvještaj će sadržavati sve izvore novčanih i nenovčanih donacija, podatke i iznos takve uplate, izvještaj o svim troškovima (rashodima) izborne kampanje, kao i računima dobavljača i izvršilaca usluga, s ažuriranim podacima do dana podnošenja izvještaja.

Izvještaj se podnosi 3. oktobra 2024. godine, a obuhvaća razdoblje od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do 2. oktobra 2024. godine.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Političke stranke izvještaj podnose u skladu s Pravilnikom o predizbornim i postizbornim finansijskim izvještajima, i izvještajima o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje političkih stranaka na sljedeći način: podatke o prometu posebnog računa, novčanim i nenovčanim donacijama i troškovima izborne kampanje putem aplikacija FI CIK BIH, a izvještaj o računima dobavljača i izvršilaca usluga, na obrascima u excel formatu.

Odštampane finansijske izvještaje i aplikacije FI CIK BIH u PDF formatu i izvještaje o računima dobavljača i izvršilaca usluga na obrascu 4.2D u excel formatu, ovjerene potpisom ovlaštenog lica i pečatom političke stranke, političke stranke dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine putem e-maila.

CIK izrekao 56.000 KM kazni. Evo ko od stranaka pred Lokalne izbore 2024. mora najviše kazni platiti

CIK izrekao 56.000 KM kazni. Evo ko od stranaka pred Lokalne izbore 2024. mora najviše kazni platiti

Nezavisni kandidati, izvještaj podnose u skladu s Pravilnikom o predizbornim i postizbornim financijskim izvještajima, i izvještajima o prometu posebnog računa za finansiranje izborne kampanje nezavisnih kandidat, tako što popunjene obrasce izvještaja skeniraju i dostave ih Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine putem e-maila.

Centralna izborna komisija BiH obrasce finansijskog izvještaja nezavisnim kandidatima poslala je putem e-maila od 13. septembra.

Obrasci su objavljeni na web-site Centralne izborne komisije BiH.

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?
Rezultati

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije