CIK BiH poništava izbore u Srebrenici i Doboju?

1
Radiosarajevo.ba
CIK BiH poništava izbore u Srebrenici i Doboju?
FOTO: Fena / S birališta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u četvrtak, 21. januara, bi trebala poništiti izbore u Srebrenici i Doboju, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Kako saznajemo, sjednica CIK-a trebala bi biti održana u 12 sati.

Kao prva tačka dnevnog reda bit će razmatran Prijedlog Odluke o poništavanju izbora održanih 15. novembra 2020. godine na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine općine Srebrenica.

Druga tačka dnevng reda je Prijedlog Odluke o poništavanju izbora održanih 15. novembra 2020. godine na 89 redovnih biračkih mjesta u Osnovnoj izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

U Srebrenici je, tokom izbora 2020. godine, bilo ukupno 28 redovnih biračkih mjesta. Od tih 28 biračkih mjesta CIK bi trebao poništiti rezultate na 26 birališta.

U Doboju CIK namjerava poništiti rezultate sa 89 od ukupno 108 birališta na kojima su građani tog grada birali gradonačelnika i odbornike, što je preko 80 posto birališta.

Kako saznajemo, članovi CIK-a su se odlučili na ovaj korak nakon što su dobili izvještaj vještaka grafološke struke koji je utvrdio da je skoro 20 posto potpisa u Doboju i Srebrenici lažno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije