CIK BiH: Obavljeno žrijebanje redoslijeda za prijevremene izbore u Bihaću, Tuzli, Vogošći...

0
Anadolija
CIK BiH: Obavljeno žrijebanje redoslijeda za prijevremene izbore u Bihaću, Tuzli, Vogošći...
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Žrijeb danas u CIK-u

U skladu s Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je provela žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću.

Ovjeren je 21 politički subjekt i to 13 političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija.

Žrijebano je 13 političkih subjekata i to pet političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija, jer sedam političkih stranaka nije dostavilo ime kandidata jučer do 16 sati kada je istekao rok za podnošenje kandidatskih listi.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Centralna izborna komisija BiH nakon provedenog žrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću.

O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno s navedenom odlukom, nakon sjednice Centralne izborne komisije BiH, biti dostupan na web-stranici Centralne izborne komisije BiH.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća će se održati u nedjelju, 5. februara 2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije