CIK BiH: Nekoliko biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
CIK BiH: Nekoliko biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Lokalni izbori - poštivanje mjera

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, a biračka mjesta otvorena su u 7 sati, izuzev nekoliko.

"U ovom trenutku, prema informacija sa kojima raspolaže Centralna izborna komisija BiH nekoliko biračkih mjesta u BiH nije otvoreno iz tehničkih problema i ta biračka mjesta će produžiti svoj rad za period kašnjenja", saopćili su iz CIK-a.

Podsjetili su da je po jedno biračko mjesto formirano u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Ambasadi BiH u Oslu, Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Čikagu.

"Ukupno je u BiH formirano 5.759 biračkih mjesta uključujući i 388 mobilnih timova (to su redovni mobilni timovi ne oni posebni COVID-19 mobilni timovi, o ćemu će CIK BiH imati informaciju nakon izbora)", saopćili su.

Prvi put se izbori odrzavaju u uslovima epidemije COVID-19.

"Poštivanje propisanih epidemioloških mjera ne smije biti smetnja za zakonito odvijanje izbornog procesa", poruka je iz CIK-a, koji će u 12 sati na press konferenciji izvijestiti o odzivu birača do 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije