Cijela BiH okovana minusom - osim Neuma i Mostara, slično i narednih dana

Radiosarajevo.ba
Cijela BiH okovana minusom - osim Neuma i Mostara, slično i narednih dana
Foto: Dženan Kriještorac / Zima u Sarajevu

U Bosni jutros pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U Krajini pada slab snijeg. 

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -17; Bjelašnica -16; Bugojno, Ivan Sedlo -13; Sarajevo -12; Srebrenica -11; Doboj -8; Bijeljina, Livno, Tuzla -7; Grude, Sanski Most, Široki Brijeg -6; Banja Luka, Bihać, Prijedor -5; Gradačac -4; Brčko, Trebinje -3; Neum 0; Mostar 1 stepen. 

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom u Krajini i na sjeveru Bosne. Poslije podne i večernjim satima u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Posavina u večernjim satima je moguća i slaba kiša. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne se očekuje naoblačenje. Vjetar u Bosni slab zapadni i jugozapadni, a Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu do 5 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u večernjim satima. Dnevna temprature oko -3 stepena. 

Trodnevna prognoza: 

U nedjelju, 6.01.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Više padavina u jutarnjim satima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i nule. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7 stepeni.

U ponedjeljak, 7.01.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati veoma slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do -1 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

U utorak, 8.01.2019., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano, u drugoj polovini dana naoblačenje. Vjetar slab, prije podne mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu Bosne između -4 i 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Krajini i sjeveru Bosne između 0 i 3°C, na jugu zemlje do 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Biometeorološke prilike su loše. Padavine i dodatni pad temperatura u cijeloj zemlji, izraženije u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. U Hercegovini nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije