Christian Schmidt se oglasio i objasnio zašto je otkazan sastanak u RS-u

21
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt se oglasio i objasnio zašto je otkazan sastanak u RS-u
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt

Nakon odluke da se otkaže današnji sastanak Christiana Schmidta sa potpredsjednikom entiteta RS - Ćamilom Durakovićem, oglasio se visoki predstavnik o razlozima otkazivanja sastanka.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Posjeta visokog predstavnika Banjoj Luci nije bila defintivno dogovorena. Danas je visoki predstavnik svjesno odlučio da ne učestvuje u orkestriranoj pozorišnoj predstavi, vodeći računa o interesima svih građana BiH.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Visoki predstavnik nastavlja izvršavati svoj mandat na cijeloj teritoriji BiH kako je to predviđeno Daytonskim sporazumom. On je danas razgovarao sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem o situaciji u vezi sa povratnicima u RS i dogovorili su se da se uskoro sastanu i nastave ovaj razgovor.

Također, u toku dana, visoki predstavnik se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Nedimom Dizdarom. Usijane špekulacije gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji se treba obaviti kako bi se riješili realni problemi sa kojima se suočavaju građani BiH", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije